Zonnecellen, nieuwste zonnecel ontdekt?

zonnecel

Britse wetenschappers maken de aller nieuwste zonnecellen!

Een grote bron voor groene energie is onze zon maar toch blijken we deze nog niet voldoende te benutten. Althans, als we wetenschappers van de Britse universiteit aan Cambridge moeten geloven.

Zij geven namelijk aan dat ze een nieuwe manier hebben ontdekt waarbij ze 95% van het zonlicht kunnen omzetten in groene energie en dat is een zeer grote sprong voorwaarts.

Zonnepanelen met de nieuwste zonnecellen

Moderne zonnepanelen met de nieuwste zonnecellen zetten momenteel ongeveer 20% van de zonnestraaltjes om in bruikbare energie. Dit lijkt misschien niet zo heel veel maar dat is toch al zo’n 5% meer dan panelen van een paar jaren terug.

Dit betekent dat men dus nog altijd bezig is met het innoveren van de zwarte platen die op verschillende daken staan. Het vervelende is echter dat, mocht u nu net een ouder model hebben, u iedere keer de panelen zou moeten vervangen als u bij wilt blijven.

Maar ook daar hebben de knappe koppen een oplossing voor gevonden. Hun ontdekking is namelijk toe te passen op alle bestaande zonnepanelen aangezien het uit een vloeistof bestaat.

Deze vloeistof is makkelijk aan te brengen op ieder model en zal toch dezelfde uitwerking hebben.

Hoe werkt het precies?

In zonnepanelen zitten cellen die het licht omzetten naar elektronen, oftewel stroom. Deze stroom wordt opgeslagen in een accu en eventueel afgegeven aan uw eigen stroomnet.

Het grootste gedeelte van het licht wordt echter afgekaatst of omgezet in warmte en gaat dus verloren. Daar steken de wetenschappers nu dan eindelijk een stokje voor.

Die warmte kan namelijk ook worden omgezet in energie, zo ontdekten de studenten. Door middel van een organische stof die reageert op de warmte worden de zogenoemde fotonen omgezet in elektronen. De verhouding is zelfs 1 op 2 wat het hoge percentage verklaart.

Toekomst

Momenteel is de stof nog volop in onderzoek. De onderzoekers willen weten hoe ze het meeste rendement uit de chemische reactie kunnen halen zodat het plaatsen van zonnepanelen met de geavanceerde zonnecellen nog interessanter gaat worden voor u en mij.

Zoals voorheen gezegd zullen de mensen die momenteel al panelen hebben niet eens jaloers hoeven toe te kijken want ook zij kunnen gewoon een grote bus van de vloeistof aanschaffen en deze aanbrengen op hun eigen panelen waardoor ze hetzelfde resultaat gaan bereiken.

Natuurlijk zijn de wetenschappers ook druk bezig te onderzoeken welk organisch materiaal zij het beste kunnen gebruiken in combinatie met silicium zonnecellen.

Het lijkt er dan ook op of ze al bezig zijn met het ontwikkelen van panelen waarbij de vloeistof automatisch wordt toegediend. Dit scheelt weer een aantal bezoekjes aan het dak.

Dat deze ontdekking flink wat voeten in aarde zal hebben moge duidelijk zijn. Met een minimale verviervoudiging van de stroomopbrengst kunt u per jaar flink wat knaken besparen.

Daarnaast zal groene energie dus steeds voordeliger en aantrekkelijker worden waardoor de verkoop ongetwijfeld zal toenemen wat uiteindelijk zal resulteren in wat wij allen zo graag willen;:een beter milieu.

 

Wat vind jij van dit artikel?

Ik zou het erg tof vinden als je je mening even in een reactie wilt achterlaten!

 

 

Plaats een reactie