Zonnestroom, stappen mensen in zonnestroom?

zonnestroom

Mensen stappen massaal in zonnestroom!

Energie is duur! Toch hebben mensen energie nodig om hun bestaan voort te kunnen zetten.

Besparen op energiekosten gaat ook moeizaam aangezien er veel huishoudelijke elektrische apparaten in elke huis gebruikt worden.

Daarnaast bestaan er ook huishoudens waarin heel veel andere elektronische apparatuur gebruikt worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan computers, geluidssystemen, een beamer, Tv’s etc. Wat kan men dan doen om er toch enigszins besparing op te creëren?

Installeren van een zonnepaneel levert meer geld op dan het spaargeld op de bank!

Het is bekend dat Nederland steeds meer gebruikt maakt van de zonnestroom door zonnepanelen te installeren langs de wegen e.d., maar ook op de daken van de huizen worden zonnepanelen geïnstalleerd.

Nederland heeft haar doel om het aantal zonnepanelen verhogen van 100.000 tot 300.000 in het jaar 2014 bijna bereikt om op deze manier haar zonnestroom capaciteit van 365 MW tot 665 MW te verhogen.

Er zijn al veel zonnepanelen leveranciers in Nederland die u als particulier ook kunt raadplegen om een zonnepaneel te laten installeren op uw dak.

Er wordt immers beweert dat het installeren van een zonnepaneel meer geld oplevert dan het spaargeld op de bank.

Door over te stappen op zonnestroom kunt u fors besparen op uw energie-eindafrekening.

Het mooie van zonnepanelen is dat als er meer stroom geproduceerd wordt door uw zonnepanelen dan dat u daadwerkelijk gebruikt, dan loopt uw meter terug.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het aanschaffen en laten installeren van zonnepanelen. U kunt een klein onderzoekje doen naar de kosten bij verschillende leveranciers.

Als u eenmaal de offertes binnen heeft, kunt u een berekening maken hoe voordeliger zonnestroom zal zijn ten opzichte van uw reguliere energieleverancier.

U haalt de kosten van uw zonnepanelen er gegarandeerd uit.

Maar u kunt met de beschikbare gegevens (bijv. huidige energie kosten per kWh, het huidige gemiddelde verbruik, kosten van zonnepanelen en geschatte energie productie door de geïnstalleerde zonnepanelen) een berekening maken binnen welke periode u de kosten van uw panelen eruit hebt en hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten op jaar basis.

De bovenstaande zal uiteraard per huishouden verschillen.

Maar een ding is zeker!

Met een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen maakt u zeker forse besparingen op uw energiekosten.

Laten we zeggen dat uw heel wat panelen heeft en uw panelen produceren veel meer dan dat u eigenlijk gebruikt.

U heeft dan zelfs de mogelijkheid op de geproduceerde energie te verkopen.

U zult dan uiteraard eerst even goed uit moeten zoeken hoe dat precies in zijn werk gaat.

Een forse daling van energiekosten en eventueel zelfs geld verdienen met uw zonnestroom is leuk, toch?

Besparen op energiekosten?

Vooral in deze economisch zware tijden komt een forse besparing op energiekosten zeker goed van pas. Mensen proberen op allerlei mogelijke gebieden te besparen, maar het is en blijft een feit dat energiekosten een grote last is.

Door over te stappen op zonne-energie is zo’n forse besparing op energiekosten te realiseren.

Dus; denk goed na, maak uw berekeningen en beslis zelf of het overstappen voordelen voor u heeft. Zoals eerder aangegeven; het energieverbruik kan per huishouden verschillen en daarom dient elke huishouden haar eigen berekening te maken.

Daarom werd in dit artikel geen voorbeeld berekening opgenomen. Voordelen levert het zeker wel.

De vraag is of u daar genoegen mee neemt. Van de andere kant; als u niet overstapt blijft u de huidige kosten houden. Het is uw beslissing!

 

Wat vind jij van dit artikel?

Ik zou het erg tof vinden als je je mening even in een reactie wilt achterlaten!

 

 

Plaats een reactie